StoryEditorOCM
Slanogotovo za 15 minuta

Ovakvu tjesteninu s tikvicama još niste probali: kremasta je, a nema sira, izgleda jako fensi, a priprema se jednostavno

Piše T. S. M.
28. svibnja 2024. - 11:11

Ako volite tjesteninu s tikvicama, morate probati jedno jelo sličnog, ali nešto posebnijeg okusa - linguine s kremastim umakom fino začinjenim šafranom i upotpunjenim cvjetovima tikvice. Jeste li ikad kušali cvjetove tikvice? Obično ih punimo ricottom i pržimo, no ovo je puno jednostavniji način njihove pripreme, a također i daleko izdašniji.

Jelo će upotpuniti hrskavo pržena slanina koju, ako želite nešto još posebnije, možete zamijeniti ili upotpuniti hrskavo prženim listićima kadulje.

Ono što nam se posebno sviđa kod ovog recepta je to što djeluje komplicirano i fensi, a za pripremu je jednostavno. Neće vam trebati ni previše vremena, najviše 20 minuta bit će sasvim dovoljno, 15 ako se dobro snalazite u kuhinji.

image
Shutterstock

Linguini s cvjetovima tikvica

Sastojci:

400 g linguina
200 g cvjetova tikvice
150 g dimljene slanine
2 žlice svježeg vrhnja
1/2 žličice šafrana
par listića kadulje
maslac
sol, papar

Priprema:

Operite cvjetove tikvica, uklonite im tučke, osušite ih na kuhinjskom papiru i narežite na tanke trakice.

Pristavite lonac dobro posoljene vode pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

U tavi rastopite kockicu maslaca pa dodajte slaninu narezanu na kockice. Kad slanina postane hrskava, uklonite je šupljokm žlicom pa na istin način popržite listiće kadulje.

Zatim dodajte vrhnje, smanjite vatru i dodajte šafran razmućen u malo vruće vode. Dobro promiješajte.

Tjesteninu skuhanu al dente dodajte u tavu s vrhnjem, dodajte narezane cvjetove tikvice i dodajte malo vode od kuhanja tjestenine da dobijete kremasti umak. Kuhajte minutu-dvije te poslužite posuto svježe mljevenim paprom, hrskavom slaninom i listićima kadulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:10