StoryEditorOCM
Slanos okusom dalmacije

Najbolji pečeni krumpir koji ćete probati ovog ljeta, hrskav i začinjen: na ovaj način brže je gotov, samo pripazite...

Piše Spiza SD
4. kolovoza 2023. - 10:15

Kad bi se dijelila nagrada za najsvestraniji i najomiljeniji prilog, sigurni smo da bi pečeni krumpiri pomeli konkurenciju. du uz sve, od mesa, preko ribe do povrća. Neki ih toliko obožavaju da ih jedu i uz tjesteninu, a primijetili smo ih čak i u nadjevu za pizzu. 

Načina za pripremu pečenih krumpira je puno, ali u ljetno doba na cijeni su recepti poput ovog koji spaja krumpire s dalmatinskim začinima te ujedno skraćuje vrijeme pripreme i to zahvaljujući tome što se prije stavljanja u pećnicu najprije kratko prokuhaju.

Taj dodatni korak u pripremi ujedno je zaslužan za fantastično hrskavu koricu, a obilje aromatičnih dodataka dat će mu specifičan okus. Među spomenutim dodacima je i češnjak, koji se koristi na poseban način: koriste se isključivo cijeli, neoljušteni režnjevi. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 03:49