Je li vam dosta punjenih paprika? Nije, naravno. Ni nama. Samo bismo rado nešto promijenili u standardnom receptu. Ako ste i vi spremni na iskušavanje novih jela, slobodno se "mašite" za ideju koju smo pronašli. Nama se jako sviđa jer kuhanje nije potrebno, pečene je poželjno, ali nije nužno, a sastojak koji mijenja meso daje jelu "morski" štih.
Ovo su paprike punjene tunjevinom, zgodno jelo prikladno za laganiji obrok ili marendu koje se priprema vrlo lako, a u hladnjaku se dosta dobro drži i neokliko dana pa možete zamutiti duplu dozu i pri ruci imati zdravo i ukusno jelo.
Idemo se samo još vratiti na onaj detalj o proizvoljnom pečenju: radi se o tome da paprike koje punite mogu biti svježe ili prethodno pečene, a isto tako na vama je odluka hoćete li paprike, kad su već napunjene, posuti sirom koji se lijepo topi i zapeći ili nećete.
Paprike punjene tunjevinom
Sastojci:
180 g tunjenvine iz konzerve
2 žlice nasjeckanih maslina
1 žlica nasjeckanog peršina
3 crvene roga paprike
1 vrlo mlada tikvica (ili manji krastavac)
1/2 žute paprike babura
1/2 avokada
1/2 limuna
1/4 ljubičastog luka
sol, papar
Priprema:
Crvene paprike operite, odrežite im gornju 1/3 uz peteljku (sačuvajte je) te im uklonite sjemenke. Baburu, luk, avokado i odrezani dio roga paprika narežite, začine nasjeckajte, a limun iscijedite i naribajte mu koricu.
Tunjevinu ocijedite, dodajte joj nasjeckane masline i peršin, narezano povrće, koricu i sok limuna, sol i papar pa izmiješajte. Dobivenom smjesom nadjenite paprike.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....