Jeste li za jednu jako finu i kremastu tortu? Imamo recept za upravo takvu, a dodatno nam je primamljiv jer ne "pita" niti gram brašna. U glavnoj ulozi je ricotta, zbog čega joj je tekstura sočna i nježna, a za fenomenalan okus zaslužni su ukusni dodatci. Priprema je jako jednostavna, a sve vam je objašnjeno u videu koji ćete pronaći ispod recepta.
Kremasta torta s ricottom
Sastojci:
700 g ricotte
2 jaja
150 g šećera
60 g krumpirovog ili kukuruznog škroba
1 vanilin šećer
naribana korica limuna
svježe voće za ukras
Priprema:
Dobro izmiješajte sve sastojke (osim voća). Namastite i pobrašnite kalup promjera 22 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 50 minuta. Uz pomoć čačkalice provjerite je li torta gotova, ohladite je i izvadite iz kalupa pa ukrasite po želji.
...