
Za pripremiti dobru pileću juhu najbolje je koristiti domaću kokoš, no još bi na neke stvari trebali priopaziti želite li dobiti jelo koje je prava likarija, ali također i užitak. Postoje različite vrste pilećih juha, no u ovakve zimske, burne dane najbolje će prijati gusta i kremasta. A znate li kako pileću juhu iz bistre pretvoriti u kremastu?
Zaboravite vrhnje za kuhanje, imamo bolji, starinski trik. Poslužit ćete se jajem, preciznije žumanjkom, a kako bi juha bila još kremastija i gušća koristit ćete i kiselo vrhnje. Stari bakin trik za još ukusnija i krepkija jela danas pamte još samo iskusni, ali vrijedilo bi ga koristiti jer je daleko bolji, a i puno zdraviji od zaprške.
Pileća krem juha
Sastojci:
500 g piletine s kostima
50 ml kiselog vrhnja
1 žlica ulja
3 mrkve
1 žumanjak
malo graška
komadić korijena selena
malo svježeg peršina (po želji)
sol, papar
Priprema:
Na ulju kratko prepržite mrkvu narezanu na veće komade i korijen selena narezan na kockice. Dodajte im piletinu pa još kratko pirjajte da meso uhvati malo boje, a zatim dodajte toplu vodu ili juhu, posolite i kuhajte dok se meso ne skuha.
Kad je meso mekano, procijedite juhu, meso očistite od kostiju, a povrće ispasirajte ili usitnite pa sve vratite u lonac i dodajte grašak. Kuhajte juhu dok grašak ne omekša.
Pomiješajte kiselo vrhnje i žumanjak, smanjite vatru pa ih dodajte u juhu i kuhajte još kratko. Prije posluživanja popaprite te po želji pospite sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....