Premda je Uskrs već daleko za nama, nipošto ne bismo odbili neki od finih deserta koji se pripremaju povodom tog blagdana, a osobito ako je riječ o slastici s potpisom autorice najstarijeg hrvatskog food bloga, Da mi je nešto slatko, autorice kuharica i suvlasnice dubrovačkog restorana Pantarul, Ana-Marije Bujić.
Njena Sasvim mala uskrsna kuharica puna je slatkih i slanih recepata, a Ana-Marija je neke od njih podijelila s čiteteljima Glorije. Nama se danas po glavi mota jedan od njih, pa ako se i vama jedne nešto slatko, a dobro, pročitajte recept iz kuharice dubrovačke meštrovice od kužine.
Kolač od bijele čokolade i čokoladnog likera
Sastojci za tijesto
(za pleh dimenzija 20 x 20 cm)
3 jaja
250 g smeđeg muscovado šećera
1 burbon vanilin šećer
250 g otopljenog i prohlađ...