Svi volimo dobro pripremljene juneće šnicele, one koji su sočni i mekani tako da se tope u ustima. No malo tko zna najbolji način za njihovu pripremu. Žurite li se ili činite druge klasične pogreške, možete se pozdraviti s uspjehom. a zapravo je sve jako jednostavno, pod uvjetom da imate malo znanja i vještine te nešto malo više strpljenja.
Kao što možete vidjeti u videu koji je na svom izvrsnom Instagram profilu jedi.ba objavio Ibrahim K, gastrobloger iz BiH, junetinu treba staviti u široku teću te je pustiti da se dugo kuha poklopljeno. Na ovaj će način ostati sočno i meko, a kako bi jelo bilo još bolje, meso treba slojevito složiti s dodta luka. Posebna tajna za najbolji uspjeh je pravi šećer na kraju, a uključuje maslac.
Proučite recept i primijenite Ibrahimove cake, nećete pogriješiti.
Junetina koja se topi u ustima
Sastojci:
juneći šniceli
luk
maslac
peršin
sol, papar
Priprema:
Narežite luk na tanke komade. Mladu junetinu narežite na male odreske pa ih istucite kuhinjskim čekićem. U širu teću u slojevima posložite meso i luk začinjen solju i paprom. Posljednji sloj premažite komadićima maslaca, prelijte s malo vode pa kuhajte poklopljeno 1,5 do 2 sata.
Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite uz kuhani krompir ili sličan prilog.