Bliži nam se Uskrs, najveći i najvažniji kršćanski blagdan, a mi imamo ideju za svečani doručak.
Šunka u kruhu svačiji je favorit, odličnog je okusa i jako je jednostavna, a ako već niste - definitivno je morate probati. Ovo se jelo preporučuje pripremiti dan prije, kako bi kruh upio sve sokove od šunke i bio što sočniji i ukusniji.
Šunka u kruhu
Sastojci:
jedan do dva i pol kilograma rolane lopatice ili dimljene šunke
600 grama do jedan kilogram brašna
jedna kocka svježeg kvasca
tri žličice soli
dvije žlice ulja
dva do pet decilitara mlake vode
Priprema:
Razmrvite svježi kvasac u mlakoj vodi i dodajte par žlica brašna. Dobro promiješajte da se sve sjedini, a zatim pokrijte krpom i pustite da se kvasac 15-ak minuta diže na toplom.
U veću posudu uspite pola kilogra...