Jeste li ikad čuli za šnicele na brujet? Moramo vam priznati da nas je naziv poprilično zatekao, zapitali smo se je li riječ o nekakvoj šali. Malo smo se i uzrujali, nije nam jasno kako se netko usudio toliko izvitoperiti jednu od svetinja dalmatinske spize. A onda smo odlučili primiriti ponos, a predrasude ostaviti sa strane i krenuli čitati recept. Hm, bez obzira na to kako se ovo jelo naziva, moramo vam priznati kako se čini da bi ovo mogao biti jako dobar toč...
Juneći šniceli na brujet
Sastojci:
1 kg junetine od buta
1 kg rajčica
100 ml maslinovog ulja
50 ml vina
3 režnja češnjaka
2- 3 glavice luka
1 vezica peršinova lišća
sol, papar
Priprema
Junetinu narežite na šnicele, rajčice i luk na fetice, a češnjak i peršin usitnite.
Na dno teće stavite ulje (može i mješavi...