Sataraš je sinonim za fini ljetni ručak savršenog okusa i jedno od najprepoznatljivijih jela tradicionalne kužine u Hrvatskoj. Danas se nalazi na mnogim jelovnicima, posebno ljeti kad su smočnice prepune svježeg povrća.
Danas vam donosimo još jedan, malo drugačiji i ukusniji recept za omiljeni ljetni klasik - sataraš s rižom. Sve je jednostavno, brzo i zdravo, a kombinacija povrća i riže u sočnom umaku jelu će pružiti posebnu notu gušta. Vrijeme je za sataraš!
Sataraš s rižom
Sastojci:
2 glavice luka
6 paprika
2 rajčice
50 g riže
ulje
papar, sol
peršin
lovorov list
Priprema:
Luk nasjeckajte na krupnije komadiće pa ga popržite na ulju. Kad dobije zlatnu boju dodajte mu nasjeckanu papriku. Dinstajte, a zatim dodajte rajčice narezane na kocke - bez kože, kako bi pustil...