Evo jedan jednostavan recept za sve one kojima su gosti najavili dolazak u zadnji tren - quiche! Ovo sastavno jelo francuske kuhinje jako je popularna opcija na zabavama diljem svijeta. Quiche je u osnovi pečeni nadjev kojeg na okupu drži hrskavo prhko tijesto. Punjenje klasičnog quichea sadrži mješavinu izlupanih jaja, crème fraîche i komadiće kuhane dimljene slanine uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića.
Mi smo se danas odlučili za malo drugačiju opciju. Krećemo s tijestom, 125 grama narezanog maslaca pomiješajte s 250 grama brašna. Dodajte jedno jaje, malo soli i jednu žlicu kiselog vrhnja. Tijesto izradite i stavite u frižider jedan sat.
Za nadjev je potrebno izmiješati jedno jaje s ostatkom kiselog vrhnja, a potom dodati 200 grama svježeg sira. Začinite s malo Vegete, dodajte šunku isjeckanu na kockice i sve dobro promiješajte. U pleh za pečenje stavite tijesto, dodajte nadjev i pecite 30-ak minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!