StoryEditorOCM
Slanoza prste polizati

Donosimo vam recept za prave ličke pole, a priprema ne može biti jednostavnija. Sve što vam treba su samo dva sastojka

Piše SD SPIZA
13. lipnja 2023. - 20:44

Ličke pole su definitivno najpoznatiji specijalitet tog područja. Prema tradicionalnom receptu riječ je polovicama krumpira koje se peku u svojoj kori. Mnogi bi se složili kako je ovo najbolji i najukusniji način pripreme krumpira, ali i najjednostavniji. Prema tradicionalnom receptu potrebne su vam samo dvije namirnice. Evo koje..

Ličke pole

Sastojci:

1 kg ličkih krumpira
malo soli

Priprema:

Krumpire dobro operite i pobrišite krpom. Pripazite, za ovaj recept krumpire ne gulimo. Prerežite ih, posolite i posložite na rešetke u pećnicu (s korom okrenutom prema dolje). Pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata/45 minuta. Ovisno o tome koliko su krumpiri veliki. Ličke pole gotove su onda kad izvana dobiju zlatno-smeđu boju, a iznutra ostanu mekane. Možete provjeriti tako da zabodete č...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. listopad 2024 06:07