StoryEditorOCM
Savjetitko bi mu odolio!

Znate li kako kod kuće pripremiti mladi kukuruz da bude sočan, mekan i pun okusa? Ova metoda jamči uspjeh bez greške!

Piše Spiza SD
30. srpnja 2023. - 18:01

Na tržnicama se može naći mladi kukuruz šećerac, baš savršen za grickanje onako ravno s klipa. Pitanje je samo je li ga bolje pripremiti kuhanog ili pečenog...

Naš savjet vam je da koristite metodu koja objedinjuje prednosti jednog i drugog načina pripreme, a pogodna je za pećnicu, ali jednako tako i za roštilj. Rezultat je mekani, sočni kukuruz pun okusa koji svi volimo.

Sve što trebate napraviti je oljuštiti klipove i pažljivo im ukloniti sve svilenkaste niti, zatim svaki staviti na veći komad aluminijske folije i dobro posoliti, staviti malo maslaca te sve zamotati. Zahvaljujući foliji kukuruz će se skuhati u pari i vlastitom soku pa će biti sladak i mek.

Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija oko pola sata, a zadnjih pet minuta možete mu ukloniti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 21:17