Volite li fino hrskavu prženu hranu, s koricom laganom i tankom da je to milina, vaš najbolji prijatelj u kuhinji trebao bi postati - kukuruzni škrob. Može i krumpirov. Ma može i tapiokin, ako su vam draže takve stvari.
Trik je u tome što škrob ima jako finu teksturu i miješanjem s vodom daje žitku smjesu kao stvorenu za friganje ribe, povrća, pilećih krilaca, kozica, liganja ili što ste se već namjerili pržiti. Ali pazite, nije ovo standardna paštela na koju ste pomislili. Ovo je negdje na pola puta između paštele i običnog valjanja hrane u brašno.
Ova odlična caka stiže nam iz azijske kulinarske tradicije, poznae po ljubavi prema vrlo hrskavoj prženoj hrani, ali također i jednostavnosti i brziji pripreme hrane.
Sve što trebate napraviti je pomijeešati vodu i škrob u vrlo rijetku kašu, zatim u tu smjesu umočiti hranu te je potom, prije prženja u dobro zagrijanom ulju, uvaljati u suhi škrob.
Rezultat je fina, tanka korica koja ima još jednu prednost pred paštelom ili valjanjem hrane u brašno - upija manje ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....