StoryEditorOCM
Savjetitko bi rekao...

Za najukusnije pohane tikvice i patlidžane uz brašno, jaja i krušne mrvice trebate i ovaj sastojak. Upit će manje ulja

Piše T. S. M.
5. kolovoza 2024. - 08:15

Volite li pohane tikvice i balancane, svakako biste trebali iskušati jedan lukavi mali trik koji im jako podiže okus. Mi smo ga isprobali i oduševio nas je.

Zaista je jednostavan, a da biste ga izveli trebat će vam, pored standardnih brašna, jaja i krušnih mrvica, još samo jedan sastojak. Dodat ćete malo u krušne mrvice, a malo u jaja. Nije riječ o parmezanu, iako i on može pomoći (njega treba dodati samo u prezlu ili pak u brašno).

Ono što vam treba je limun. Otprilike pola žličice soka dodat ćete u jaje (ako ste ga razmutili s mlijekom dodajte samo par kapi da se mlijeko ne bi zgrušalo pa ako sve bude u redu možete dodati još malo). Krušnim mrvicama, pak, dodat ćete malo naribane korice.

Učinak će biti osvježavajući, a neki smatraju da će pohano povrće zbog dodatka limuna upiti manje ulja, jer kiseline "tjeraju".  masnoće. Možemo vam reći da nam je pohano zaista bilo manje masno, no ne znamo je li razlog bio u dodatku limuna ili smo jednostavno "uboli" najbolju temperaturu ulja pri kojoj pržena hrana dobije lijepu koricu, a ne upije puno masnoće.

Bilo kako bilo, okus je zaista postao još bolji, ugodno osvježavajući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 06:51