Žilavi odresci kuharska su katastrofa, ali riječ je o katastrofi koju se može spriječiti. Ponekad se već po poziciji mesa za kojom posežete ili po izgledu odreska može zaključiti da nikad neće doseći mekoću kojoj težite ili da će mu za to trebati malo više vremena, no, za svaki slučaj, uvijek je dobro imati u rezervi kakav dobar trik koji jamči mekano i sočno meso.
StoryEditorOCM
Savjetiizbjegnite fijasko
Za meso sočno i mekano toliko da se topi u ustima trebat će vam sastojak koji sigurno već imate. Poboljšat će mu i okus
27. listopada 2023. - 15:15
Shutterstock
Takvih je trikova, zapravo, poprilično, no nisu svi primjenjivi na sve vrste mesa niti su nam uvijek pri ruci, no kad je riječ o caki koju ćemo vam otkriti u nastavku, pali gotovo univerzalno i uvijek vam je dostupna.
U pitanju je sasvim običan ocat. Razlog zašto korištenje octa u ovu svrhu je jednostavan: pri kontaktu s mesom octena kiselina razgradit će žilave tetive i učiniti...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....