StoryEditorOCM
SavjetiDobro je znati

Volite ‘jaje na oko‘ ali ne volite kad vam bjelanjak bude ‘balav‘ ili prepržen? Evo kako ga ispržiti savršeno

Piše Spiza SD
25. prosinca 2023. - 15:18

Kako bi spremili savršeno pržena jaja "na oko" može vam pomoći trik podijeljen na TikToku.

Prilikom spremanja jaja često se ispostavi da je bjelanjak sirov, a kako bi se održala ravnoteža gdje je bjelanjak potpuno kuhan, a žumanjak tečan, prilikom spremanja jaja potrebno je dodati vodu, zbog čega će prženje više biti kao kuhanje na pari, piše klix.ba.

Kako spremiti jaja "na oko" - zagrijte tavu, ulijte malo ulja i pržite jaja nekoliko sekundi i čim bjelanjak počne "gubiti" prozirnost, dodajte vodu. Nastavite kuhati jaja ispod poklopca.

Uzevši u obzir da će voda u kombinaciji s uljem izazvati prskanje, tavu obavezno prekrijte poklopcem. Poklopac vam istovremeno može poslužiti da ulijete vodu kao što je prikazano na snimci s TikToka.

Alternativno, možete zagrijati tavu, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. siječanj 2025 10:30