StoryEditorOCM
Savjetisavjeti za spas!

Uz ova 3 jednostavna trika meso vam nikad neće ispasti tvrdo i žilavo! Namirnice koje vam trebaju uvijek imate kod kuće

Piše SD SPIZA
2. srpnja 2023. - 08:16

Jeste li ikad bili u situaciji da ste kupili odličan komad crvenog mesa, a kad ste ga pripremili ispalo je tvrdo, suho, žilavo i jednostavno ‘uništilo‘ koncept ukusnog ručka? Uz ova tri jednostavna trika izbjeći ćete ovakve situacije u budućim receptima i pripremati obrok bez straha da ručak ili večera neće ispasti onako kako ste zamislili, ali i da ćete ‘baciti‘ novac potrošen na meso. Nije važan način pripreme, bilo da pečete, kuhate ili pržite, garantiramo da ćete uz ove savjete uvijek imati sočno i mekano meso.

Voće

Voće je vaš saveznik u kuhinji kad je riječ o pripremi mesa, točnije jabuka, ananas i kruška. Voćne kiseline omekšat će meso i učinit ga ukusnijim. Sve što trebate napraviti je oguliti voće i posložiti ga po izabranom komadu mesa dok se pirja ili kuha.

Jabučni ocat

Marinade, osim što meso čine ukusnijim također mogu ga i učiniti mekšim. Predlažemo onu najpoznatiju domaću: nasjeckani luk, jabuka, malo maslinovog ulja i žličica jabučnog octa. Premažite meso marinadom i spremite je u frižider preko noći. 

Limun

Ako ste u situaciji da meso trebate što brže omekšati iskoristite limun. Meso premažite sokom od limuna, a učinak će djelovati već nakon 30 minuta. Limunov sok ima puno brži učinak od ostalih marinadi, a meso će sigurno ispasti mekano i ukusno.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:56