
Ako vam gulaš nikad ne ispadne baš onako dobro kao što ste se nadali, znači da ne znate za malu tajnu iskusnih kuhara koja je nekoć bila dobro znala svim domaćicama (i domaćinima koji su voljeli kuhati).
Premda je i početnicima poznato da bez dugog kuhanja, obilatog korištenja luka i mesa protkanog žilicama i masnoćama nema dobrog gulaša, zaljubljenici u ovo omiljeno jelo koriste još jedan trik kao svojevrstan šećer na kraju.
Pred kraj kuhanja u jelo se dodaje osobita mješavina sastojaka poznata kao - gevirc (od njemačke riječi Gewürz, koja znači začin, mirodija).
Gevirc se radi od pancete, češnjaka, peršina i kima, pri čemu količine ovise o broju osoba za koje se jelo priprema, a omjeri o osobnom ukusu. Za gulaš od kilograma mesa gevirc se obično priprema od 100 g pancete, 1 vezice peršina i 4-5 režnjeva češnjaka, dok se količina kima, koji može biti mljeven ili u zrnu, prilagođava preferencijama.
Važno je dobro izmiješati sve sastojke u pastu nalik pestu te ih umiješati u jelo nekih 15 minuta prije kraja kuhanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....