StoryEditorOCM
Savjetinevjerojatno

Savjet iz 1954. zbog kojeg ćete promijeniti način na koji kuhate s lukom. Dobit ćete ukusnija, zdravija i ljepša jela

Piše Spiza SD
18. svibnja 2023. - 08:05

Luk je jedna od temeljnih namirnica u kuhinji pa nas uvijek tazvesele savjeti za njegovo bolje korištenje, a najnovije nam je otkriće savjet iz 1954. godine kojeg je podržala čak i slavna kuharica Nigella Lawson.

Nigella je na svom profilu podijelila citat iz kuharice Dorothy Hartley, objavljene prije skoro 70 godina: "Zlaćanu ljusku luka ne treba bacati. Dobro je prirodno bojilo za juhe i variva. I jedno i drugo treba uvijek učiniti zlatnim i slatkim i to dodavanjem ljuske luka."

Objava je potakla Nigelline pratitelje da iznesu vlastita iskustva s korištenjem ljuski luka za raznorazne namjene, od kuhanja juhe do bojanja odjeće, a Nigella je prisnažila "Ja temeljac uvijek kuham bez guljenja luka".

Sve skupa nas je zaintrigiralo pa smo malo istražili što kažu drugi stručnjaci i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 10:30