Ako ste odlučili malo pripaziti na prehranu, smanjiti unos masnoća i općenito zaobilaziti frigano, a pritom obožavate pohano, evo savjeta za vas. Jeste li znali da se pohana piletina može pripremiti u pećnici? Jeste? I pokušali ste je napraviti pa je ispala bezveze? Suosjećamo s vama, bili smo u istom problemu.
No, rješenje postoji. Trebate mrvicu prilagoditi recept.
Vjerovali ili ne, tajna pohane piletine iz pećnice koja je ukusna kao ona pržena u ulju je u majonezi.
Kako bi piletina pečena u pećnici bila fina kao da je pržena, preskočite valjanje u brašno, kao i umakanje u smjesu od jaja. Umjesto toga premažite piletinu majonezom pa je potom uvaljajte u krušne mrvice. Zapravo, najbolje ćete rezultate dobiti ako piletinu preemazanu majonezom ostavite da malo odstoji prije valjanja u prezlu.
Na taj način piletina će dobiti sličan tretman kao u marinadi, meso će se smekšati i na kraju pripreme biti sočnije. Pola sata je okej, ali 2-3 sata počivanja pod majonezom bit će još bolja. U hladnjaku, naravno.
Kad ste završili s pohanjem, posložite piletinu na lim prekriven papirom za pečenje, poškropite je uljem - ovaj dio nije dobro preskočiti jer jamči hrskaviju koricu - a zatim je pecite oko pola sata do 45 minuta, ovisno o veličini pohanih komada, na 190 stupnjeva.