StoryEditorOCM
Savjetitko bi rekao!

Najsočniji kotleti iz pećnice: topit će vam se u ustima od mekoće, tajna je u sastojku koji nam je pravo iznenađenje

Piše T. S. M.
15. srpnja 2024. - 10:18

Sočni kotleti mnogima su nemoguća misija. Takvi nesretnici, umjesto da uživaju u komadima koji se tope u ustima od mekoće, muku muče s tvrdim, isušenim i žilavim mesom. Pomoći ćemo im jednim zgodnim receptom predviđenim za pripremu mesa u pećnici.

Ono što vam je cilj kod pripreme kotleta je očito: spriječiti isušivanje. A to je poprilično lako, čak i ako ne znate sve tajne podešavanje temperature i ne poznajete one male trikove koji pomažu da se na mesu stvori fina korica koja će sačuvati sokove. Odnosno, ako sve to znate, ali vam se ne da gnjaviti.

Rješenje je zapravo vrlo jednostavno, sve što treba napraviti je prekriti površinu odreska kako bi se smanjilo isparavanje soka. A prekrit ćete je finim i ukusnim sastojcima poput sira. Ali ne bilo kakvog..

Svi volimo jela sa zapečenim sirom, guštamo kad se onako lijepo rasteže i mljackamo dok grickamo fino zapečenu okricu, no kako je sir u ovom jelu u funkciji zaštitnika sočnosti, trebat će nam, vjerovali ili ne, topljeni sir. Onaj u trokutićima. Svaki kotlet, nakon što je lijepo začinjen, treba premazati sirom u trokutićima koji će pomoći da meso ostane sočno.

Nema straha ni za ljubitelje zapečenog sira koji se lijepo rasteže: na razmazani sir u trokutićima možete staviti sir koji se lijepo topi, a hoće li to biti gouda, ementaler ili mozzarela, odlučite sami. Preko tog sira možete staviti i dodatke poput gljiva, luka ili nešto treće, a što - to ćemo prepustiti vašem ukusu.

Evo pogledajte kako to izgleda u praksi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:51