StoryEditorOCM
Savjetišteta je bacati

Kruh vam lako hvata plijesan? Najbolje rješenje već vam je nadohvat ruke, za čas ćete se učinkovito riješiti ružne pojave

Piše T. S. M.
23. srpnja 2024. - 13:16

Je li i vama muka kad vidite koliko kruha koji kupite na kraju završi u smeću?

Nažalost, ogromnoj količini kruha takav je kraj unaprijed predodređen, ospobito ljeti kad se kruh tako lako suši i hvata plijesan. Upravo je plijesan ono najgore što mu se može dogoditi, jer ako se kruh "samo" isušio, još ga uvijek možete iskoristiti - recimo, sameljite ga u blenderu i dobri ćete prezlu, a ako nije baš pretjerano suh, može vam poslužiti kad radite polpete i slična jela, samo ga malo namočite prije korištenja.

image
Shutterstock

No kako se riješiti plijesni? Držite li ga u plastičnim vrećicama - nikako. 

Plastične vrećice zadržavaju vlagu, unutar njih nema cirkulacije zraka i eto savršenih uvjeta za nastanak plijesni. Rješenje je čuvati kruh na drugi način. Jedan od najjednostavnijih već imate pri ruci: zamotajte ga u kuhinjsku krpu. Od plijesni će ga sačuvati u potpunosti, a djelomično i od isušivanja - ako se malo i osuši, kao što je već spomenuto, lako ćete ga iskoristiti na neki drugi način.

Kako bi čuvanje u krpi bilo što učinkovitije, savjetuje se koristiti lanene krpe, a ako želite izbjeći mrvljenje, nabavite ili sašijte platnene, po mogućnosti lanene, vrećice za kruh koje se stegnu praktičnim konopčićem.

Lako ćete ih nabaviti putem društvenih mreža i online trgovina rukotvorinama na kojima se nude u različitim dimenzijama i dezenima, a ponekad su toliko lijepe da ćete ih poželjeti držati na vidnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:39