StoryEditorOCM
Savjetiza najbolji rezultat

Koliko dugo treba kuhati grah da bi bio baš savršen, što je s namakanjem i kad se dodaje sol? Rješavamo sve nedoumice!

Piše Spiza SD
18. veljače 2023. - 12:38

Zdrav, jeftin i ukusan - grah nam je u zimsko vrijeme često na jelovniku, no mnogi pribjegavaju manje zdravoj, manje jeftinoj, a i manje ukusnoj varijanti, onome u konzervi. Kako biste uštedjeli, a ujedno jeli zdravije (i ukusnije), malo smo istražili koliko se točno treba kuhati i namakati grah da bi ispao baš savršeno. 

Za početak, namakanje je korak koji ne bismo smjeli preskakati jer uklanja neprobavljive oligosaharide - u suprotnome riskiramo više probavnih tegoba - a što se tiče duljine vremena namakanja, najoptimalnije bi bilo potopiti grah na barem 18 sati. U protivnom, ostavite ga u vodi barem preko noći, potom ga ocijedite i možete se baciti na kuhanje.

Mnoga se koplja lome oko najboljeg trenutka za soljenje graha, pri čemu neki zastupaju stajalište da ga je bolje s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 09:39