StoryEditorOCM
Savjetima tko bi rekao...

Juha od tikve vam je uvijek nekako bljutava? Ovaj će je dodatak učiniti ukusnijom i gušćom, nikad ga se ne biste sjetili

Piše T. S. M.
23. listopada 2024. - 08:10

Debeljuškaste tikve mame nas da ih kupimo i da se s njima poigramo u kuhinji, no mnogi od onih koji su ih donijeli kući požalili su i trud i novce. Juha od tikve koju su pokušali napraviti - a kladimo se da je baš o juhi bila riječ, jer mnogima je upravo to jelo prvi izbor kad se radi o tikvi - bila je nekako... bljutava. 

Nekoliko je načina za popraviti okus juhe od tikve, a opcije uključuju dodatak soli, kiselog vrhnja, par kapi soka limuna ili octa, eksperimente sa začinskim biljem, češnjakom, đumbirom pa čak i tostiranim sjemenkama... Ali jedna stvar koja će djelovati poput čarolije, a nikad je se, kladimo se opet, ne biste sjetili je sasvim obična jabuka. Dobro, ne baš sasvim obična, poželjno je da je sorte Granny Smith (odnosno neke druge sorte sličnog kiselkastog okusa).

image
Shutterstock

Zašto biste dodali jabuku u juhu od tikve? Zato što će joj podići okus i popraviti teksturu, no jako je bitan način na koji ćete je dodati. Jabuku ili jabuke, ovisno o količini tikve, trebate ispeći zajedno s tikvom. Ako se sad pitate zašto pišemo ispeći, a riječ je o juhi, e pa onda odustajemo od savjetovanja, nema vam pomoći... No, dobro, objasnit ćemo vam.

image
Shutterstock

Tikvu je za juhu, ali i za mnoga druga jela, najbolje ispeći, jer joj se tako intenzivita aroma i razvija se ugodan, karameliziran okus. Već sam ovaj detalj učinit će puno za okus juhe od tikve, a mali trik s jabukom osigurat će da istinski užitak u ovom jednostavnom, a tako dobrom jelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 08:12