Pravi je užitak zagristi u frišku ribu friško pofriganu, sve do trenutka kad shvatite da se - nasupala ulja. Ajme. Bit će poslije žgaravice i sličnih radosti, o višku kalorija da ne govorimo. No to se lako da spriječiti. Samo treba staviti manje ulja, jel tako? Nije!
Upravo je škrtarenje na ulju razlog zbog kojeg ga riba popije više no što bi trebala. Nije jedini razlog, ali je jedan od bitnijih. Da bi se riba dobro ispržila, ulje je mora pokrivati barem do trećine, dakle, mora u njemu dobro "plivati". Pored toga, ulje mora biti dobro zagrijano, a "plitko" ulje, koliko god ga zagrijali, jednostavno nema dovoljnu masu da zadrži dovoljno visoku temperaturu kad u njega bućnu ribice.
Nalijte ulja, ne škrtarite, a ako niste sigurni koja je vrsta najbolja za prženje ribe baš smo vam nekidan o tome pisali, imamo i savjete nutricionistice, pa se malo podsjetite. Evo ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....