StoryEditorOCM
Savjetiproblematično jelo

‘Dobijete li ovakav tanjur u restoranu, vratite ga‘: slavni kuhar ukazao na tri velika problema, dao savjete i recept

Piše Spiza SD
4. kolovoza 2023. - 12:31

Jeste li od onih koji će odbiti hranu koja im se ne svidi ili od onih koji šute, trpe i najgore djelove ostave na tanjuru? Ako ste među drugima, za vas posjet restoranu može završiti ne samo razočaravajuće nego i s velikim izgledom za probavne tegobe, osobito ako često naručujete plodove mora. I zato vam savjetujemo da poslušate savjete slavnog kuhara koji je otkrio što su, po njegovom sudu, "crvene zastavice" kad je riječ o jelu koji uključuje te delikatne namirnice.

Joe Bastianich, jedan od sudaca američkog MasterChefa ispričao je za Mashed kako izvrsno kuhana tjestenina s morskim plodovima može biti vrhunsko jelo, ali je također upozorio na tri stvari koje ukazuju da bi jelo trebalo vratiti, čak i prije nego je kušano.

"Ako umak nije emulgiran, ako nema dovoljno škroba, ako je previše vodenast, neću ga niti okusiti", rekao je Bastianich za Mashed te dodao kako je priprema takvog jela vrlo delikatan čin balansiranja svih sastojaka pri čemu kuhar mora vrlo dobro znati što radi.

image
Shutterstock

Želite li napraviti tjesteninu s plodovima mora kakvu bi odobrio vrhunski kuhar poput Joea Bastianicha, najprije shvatite osnove i klonite se tri promašaja kuhanja tjestenine koje je Joe Bastainich jednom nabrojao također za za Mashed: "nedovoljno soli u vodi, ispiranje tjestenine vodom nakon toga, ne kuhanje tjestenine s umakom."

Zatim pratite upute i recept za tjesteninu s plodovima mora u umaku od rajčica koje je Bastianich ponudio. Najprije pripremite temeljac od rajčice: pirjajte protisnuti češnjak na maslinovom ulju s ručno cijeđenim rajčicama 45 minuta. Zatim skuhajte plodove mora, pazeći da ih ne prekuhate, jer će se dodatno kuhati u umaku od rajčice. Nadalje, ako koristite različite vrste plodova mora - recimo, dagnje, škampe, školjke, jakobove kapice ili sve navedeno - pripazite na vrijeme pripreme te koristite istu tavu; na taj način sačuvat ćete maksimum okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:11