StoryEditorOCM
PričeSTARI GUŠTI (1)

Već 64 godine jedan su od centara gastronomije cetinskog kraja. Vlasnik Grubišić Čabo otkriva nam tajnu dugovječnosti

Piše Lenka Gospodnetić
5. siječnja 2024. - 18:10
Boris Grubišić Čabo, vlasnik restorana ‘Premijer Gaz‘ u Jabuci,  s dijelom delicija koje se nude gostima  Joško Šupić/Cropix

Kad je davne 1959. godine u Jabuci kod Trilja na lokalitetu Gaz otvorena krčma "Gaz", njezin je današnji vlasnik Boris Grubišić Čabo imao pet godina; moglo bi se reći – u krčmi je i prohodao.

Ipak, ugostiteljstvo ga nije posvema obuzelo; bio je visoko rangirani vojni časnik, privatnik i trgovački putnik koji je – sam naziv zanimanja govori – puno putovao. Ipak, svi su putovi vodili ka rodnom Gazu i obiteljskom imanju na kojemu je iz onomad glasovite krčme proširen objekt preimenovan u restoran "Premijer" te naknadno dopunjen mnogim sadržajima, poput igrališta za djecu, nogometnog igrališta, terena za konje uz mogućnost mimohoda kočija...

Za sve je te novitade, pak, zaslužan upravo Boris Grubišić Čabo, čovjek koji dokazano vidi ispred vremena – čak i kad se vraća u pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 15:32