StoryEditorOCM
Pričeinsajderski uvid

Pero Savanović: Doći će do velikih promjena, restorani tako ne mogu poslovati. Vidio sam to u Njemačkoj. A ove cijene...

Piše Tea Sumić Miletić
15. veljače 2025. - 20:12
Poznati kuhar Pero Davanović dao nam je insajderski uvid u situaciju na ugostiteljskoj sceni i ukazao na goruće probleme. Objasnio je i detalje koji laicima nisu jasni...Saša Burić/Cropix

"Kad sam prije 25 godina otvorio svoj prvi lokal, došla mi je inspekcija pa su mi rekli: ‘Mi ne znamo zašto smo uopće došli‘. Danas imate objekte s hranom pohranjenom na pogrešan način, neadekvatno odjevenim i loše osposobljenim osobljem... Puno smo otišli naprid, ali puno koraka smo se vratili natrag" - priča nam Pero Savanović, poznati i nagrađivani chef i jedan od onih malobrojnih preostalih old school kuhara, uspoređujući stanje u ugostiteljstvu na počecima njegove karijere s onim danas.

Njegov insajderski uvid u situaciju rasvijetlio nam je detalje koji prosječnog građanina najčešće zateknu, a ponekad i naljute. Objekti namijenjeni brzoj zaradi, nekvalitetne ponude prilagođene turistima, divljanje cijena i bezbroj problema vezanih uz radnu snagu, neke su od tem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. ožujak 2025 21:48