StoryEditorOCM
Pričea znate što s očima?

David Skoko otkrio nam je kako iskoristiti baš cijelu tunu, dao alternativu bakalaru i riješio dilemu oko ribe iz uzgoja

Piše Mia Uzinić
14. prosinca 2024. - 19:48

Sinoć se ne Obrovu pojavila jedna predivna ljepotica od 85 kilograma u koju su posebno zaljubljeni Japanci. O njezinoj vrijednosti svjedoči i činjenica da Hrvatskoj godišnje zaradi više od 40 milijuna eura, što je čini najznačajnijom ribom za naše gospodarstvo. Radi se o jadranskoj plavorepoj tuni koju je filetirao poznati chef David Skoko na opće oduševljenje okupljenih Splićana, kojima se potom pružila prilika i kušati je u restoranima "Corto Maltese" i "Pinku fish&wine" u sklopu njihova Adventa na Obrovu. I to ne samo filete, nego svaki njezin i najmanji dio.

Skoko, koji je poznat po svojim vrsnim kulinarskim sposobnostima, a posebno kada je u pitanju riba, demonstrirao je kako se tuna pravilno otkoštava i što se sve može napraviti od svih njezinih dijelova. Otkrio nam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 19:50