Gastronomski događaj koji je prošle godine izazvao interes mnogih kuhara i prolaznika, kako brzinom rezanja tako i mirisom kapule u zraku, održava se i ovoga petka na Besa Me Mucho Adventu na Obrovu.
Natjecanje “Metro Najbrži nož” okupit će vješte kuhare kojima je nož obavezan dodatak i glavni alat u kuhinji. Prije svakog šufigavanja, poširanja, pečenja ili kuhanja potrebno je narezati kapulu, i to pravilno i brzo, u što kraćem roku, a što veću količinu.
Tko je bio najbrži, najprecizniji, najvještiji i tko je prolio najviše suza ocjenjivat će renomirani chefovi Marko Gajski, Ivan Pažanin te David Skoko, a najbrži nož može osvojiti glavnu nagradu u vrijednosti od 1.000 eura, dok drugo mjesto donosi 700, a treće 300 eura.
Novost ove godine je da je uvedeno i natjecanje “Najbrži nožić”, za kuhare do 18 godina, na kojem se mladi kuhari ili oni koji to tek žele postati natječu za prestižnu prvu nagradu - stažiranje u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, LD restoran na Korčuli. Najbrže nožiće ocjenjivat će mladi i perspektivni chefovi, Toni Boban, Dino Šeparović te Filip Mihanović.
Natjecanje je zamišljeno tako da kuhari moraju izrezati što više kapule u zadanom roku od 5 minuta. Natjecatelj se natječe koristeći svoj nož, a sve ostalo osigurava organizator. Natjecanje Najbrži nož počinje u 15 sati, a Najbrži nožić u 17 sati.
Prijave su otvorene do 13.12. u 14:59, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj +385 95 8021 322, uz ime i prezime, godine kuharskog iskustva i naziv ugostiteljskog objekta.
Za kraj dana, od 19 sati organizatori su pripremili jedinstveni cooking showroom. David Skoko demonstrirat će pravilno korištenje noža u filetiranju jadranske tune, koju će restorani Corto Maltese i PiNKU fish & wine servirati unutar jelovnika te večeri.
Ulaz na sva događanja Besa Me Mucho adventske zone je besplatan, a jedini uvjet za ulazak u zonu je davanje bese.
Rezervacije stolova za večernji dio programa možete izvršiti u restoranima Corto Maltese i PiNKU fish & wine.
{embed_photo}6884323{/embed_photo}
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....