StoryEditorOCM
PanoramaODLUČENO

Uspjeh na sudu: odbačena građanska tužba ljubavnice protiv bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa

Piše MOZAIK SD
7. listopada 2023. - 10:02

Bivši španjolski kralj Juan Carlos I (85) postigao je veliki uspjeh na sudu u Londonu. Kako su izvijestili britanski mediji, nadležna sutkinja Rowena Collins Rice s Visokog suda odbacila je građansku tužbu koju je podnijela dansko-njemačka poduzetnica Corinna zu Sayn-Wittgenstein (59). Bivša ljubavnica Juana Carlosa I optužila je španjolsku kraljevsku obitelj da ju je špijunirala i uznemiravala te je zatražila iznos odštete u protuvrijednosti od oko 145 milijuna eura.

image

Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Valery Sharifulin/Tass/Profimedia/Valery Sharifulin/tass/profimedia

Ova 59-godišnjakinja je izjavila da je bila ljubavnica oca kralja Felipea VI (55) od 2004. do 2009. godine. Nakon razdvajanja, prema optužbi, ilegalno ju je nadzirao i tako uzrokovao njezinu "veliku psihičku patnju". Međutim, londonski sud sada je odbacio tužbu jer Juan Carlos I ne živi u Velikoj Britaniji i slučaj stoga tamo nije dopušten.

Daily Mail prenosi izjavu Juana Carlosa I: "Iako Njegovo Veličanstvo Juan Carlos žali zbog energije i resursa uključenih u suđenje, on ipak pozdravlja odluku Visokog suda u Londonu, koja ne iznenađuje jer potvrđuje njegovu nevinost."

Nejasno je hoće li pravni spor biti u načelu zaključen. U svakom slučaju, Corinna zu Sayn-Wittgenstein je "duboko razočarana" odlukom suda i sada "razmišlja o svim opcijama". Bild citira poduzetnicu. "Obeshrabrujuće je vidjeti da se žrtve uznemiravanja često bore da pronađu pravdu u našem pravnom sustavu".

image

Juan Carlos I 2020. godine

Miguel Riopa/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 07:13