StoryEditorOCM
PanoramaZVIJEZDA ‘JUŽNOG VJETRA 2‘

Svi su se u Puli htjeli slikati s Milošom Bikovićem koji nam je otkrio: ‘Nisam znao da sam toliko popularan kod vas, a Dalmacija i Istra mi se jako sviđaju‘

Piše Marko Njegić
24. srpnja 2021. - 14:51
Miloš Biković s obožavatelji(ca)ma na premijeri filma 'Južni vjetar 2' u PuliMatija Šćulac/Pula Film Festival

Mnogi su glumci i glumice došli na ovogodišnji Pula Film Festival i prošetali crvenim tepihom, ali nitko nije izazvao pomutnju kao Miloš Biković iz "Južnog vjetra 2".

Fanovi, mahom obožavateljice, Bikovića su dočekivali i zaustavljali na svakom koraku Pule, ispred hotela, kina "Valli" i, naravno, kraj Arene.

Kad se Biković pojavio na crvenom tepihu, izgledalo je kao da je u Pulu stigla neka hollywoodska zvijezda. Nastala je gužva i svatko se htio fotografirati s njime, a on je strpljivo izdvojio vrijeme i slikavao se pojedinačno i skupno, pa i opalio "selfie" s obožavatelji(ca)ma za svoju uspomenu.

Biković je najveća filmska zvijezda u Srbiji i regiji zahvaljujući velikim kinohitovima "Montevideo, Bog te video", "Montevideo, vidimo se" i "Južni vjetar", a popularan je i u Rusiji, gdje je s oskarovcem Nikitom Mikhalkovom snimio film "Sunstroke".

Neočekivani doček

Pomama u Puli sugerira da uživa zvjezdani status i u Hrvatskoj. Ipak, ovakav doček glumcu je bio (ugodno) iznenađenje i nije slutio da je ovoliko popularan i kod nas.

- Jako sam se iznenadio. Nisam znao da je popularnost tolika i drago mi je zbog toga zato što nas povezuju... Mislim da je prirodno da nas povezuju kulturni sadržaj i filmovi i da imamo to zajedničko iskustvo koje nam pruža film i koje nam pružaju kultura i umjetnost - izjavio je Biković za "Slobodnu".

Dio "Južnog vjetra 2" snimao se i u Hrvatskoj (Kastav), ali to nije prvi put da je 33-godišnji glumac posjetio Lijepu našu.

- Bio sam u Dubrovniku nekoliko puta, bio sam na Hvaru, u Rovinju, u Umagu, Puli... Rado dolazim ovdje. Istra i Dalmacija mi se jako sviđaju - otkrio nam je Biković, koji upravo snima novi film legendarnog Slobodana Šijana "Budi Bog s nama", a najesen će početi snimati serijski nastavak "Južnog vjetra", dok je u planu i filmski treći dio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 00:33