StoryEditorOCM
PanoramaKONAČAN ODGOVOR

Ovih pet stvari muškarci prvo primijete na vama; I ne, na popisu nisu ni grudi a ni stražnjica

Piše mozaik sd
9. studenog 2023. - 14:03

Ako ste se ikada zapitale što muškarac prvo primijeti na vama, niste jedine. Jedno je od najčešćih pitanja na internetu, baš kao što muškarci pitaju što žene prvo primijete na njima.

Kako bi pronašli odgovor na ovo prvo pitanje, stručnjaci su proveli nekoliko istraživanja, a ovo su neka od najzanimljivijih saznanja.

Kosa

Istraživanje koje je provela tvrtka Pantene pokazalo je da na frizeru doista ne treba štedjeti jer čak 74 posto ispitanih muškaraca kaže da ženu primjećuju po kosi te da je ona prva stvar na koju obraća pozornost, prenosi Glossy.

Štoviše, ovo je istraživanje pokazalo i da će muškarac u kafiću prije prići djevojci sa sjajnom kosom nego onoj provokativno odjevenoj!

image
/Shutterstock

Odjeća

Ipak, pozornost se posvećuje i odjeći! Ista studija je pokazala da 26 posto muškaraca više primjećuje djevojčinu odjeću nego recimo noge ili šminku.

Osmijeh

Istraživanje koje je provela stranica za upoznavanje partnera Match.com pokazalo je da je 88 posto ispitanika reklo da je smijeh ono što je ostavilo dojam na njih na prvom spoju.

Kako biste pojačali učinak svog (o)smijeha, možete mu dodati crveni ruž jer je istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta u Manchesteru otkrilo da u prvih deset sekundi nakon što ugleda ženu, pogled muškarca ide na njezine usne, a oni najduže gledaj crvene!

image
/Shutterstock

Osobna higijena

Već spomenuta anketa Match.com-a pokazala je da muškarce odbija loš zadah, neugodni mirisi, prljavi nokti...

Oči

Istraživanje koje je financirao proizvođač kapi za oči Murina, a u kojem je sudjelovalo tisuću muškaraca, pokazalo je da 70 posto muškaraca prilikom prvog kontakta i ostavljanja prvog dojma žene gleda u oči, a na drugom su mjestu njezin osmijeh i grudi, piše Glossy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:28