StoryEditorOCM
PanoramaPRED KAMERAMA

Biserka Petrović: Ona je bila najveća Draženova ljubav! Bili su pet godina zajedno. Udala se za sina njegovog trenera

Piše SCENA SD
23. listopada 2024. - 18:56

Iako već 31 godinu nije s nama, sjećanje na Dražena Petrovića nikad nije izblijedilo.

A pogotovo sada, nakon što je sinoć, na 60. godišnjicu njegova rođenja, u njegovom rodnom Šibeniku, održana svjetska premijera filma "Dražen" u režiji Danila Šerbedžije.

Za dugoočekivanu premijeru biografskog uratka u Šibeniku se danima tražila ulaznica više, a ne sumnjamo da će film i u redovnoj kino distribuciji izazvati veliki interes publike.

Lik Biserke Petrović, po dojmu kritičara Slobodne Dalmacije, sjajno je odigrala Zrinka Cvitešić (Zrinka Cvitešić dostojna renomea, naime, naveo je) koja zbog glumačkog angažmana u Londonu nije mogla doći na sinoćnju premijeru, dok je Dražena pred kamerama samouvjereno utjelovio mladi Domagoj Nižić, rođen pet godina nakon smrti neprežaljenog sportaša.

Život leti, kapetane: 100 minuta je premalo za kompletnu priču o Draženu, ali film u konačnici pogađa koš njegove duše

Pred kamerama Nove TV Domagoj je otkrio što mu je glumački savjetovala prekaljena glumica, ustvrdivši da je to za njega bila ključna stvar.

image

Mali i veliki Dražen u filmu: Tonko Stošić i Domagoj Nižić

Nikša Stipaničev/Cropix

‘‘Zrinka Cvitešić mi je dala dala najbolji savjet, a to je da budem svoj! Rekla je da jako vjeruje u to što radim i jako sam joj zahvalan. Mislim, budimo realni, ja imam 26 godina, Zrinka je naša najuspješnija i najbolja glumica i kad netko dođe pored vas s tim stavom i tako vam nešto kaže, da ti vjetar u leđa...‘‘, priznao je Domagoj. 

Ulogom malog Dražena oduševio je i 14-godišnji šibenski osmaš Tonko Stošić. Iako ima plave oči i ravnu, kratku kosu, bez problema je svakodnevno nosio gustu kovrčavu periku i smeđe leće, kako bi bio što sličniji glavnom liku. Otkrio je pred tv kamerama da ga sad i zovu Dražen.

image

Malog Dražena u filmu igra  14-godišnji šibenski osmaš Tonko Stošić

‘‘Meni je baš bilo drago kad sam čuo da ću glumiti u filmu, jer glumim svog idola otkad sam bio mlađi i uvijek mi je on bio najdraži igrač, imam baš veliku čast‘‘, kazao je simpatični Šibenčanin. 

Neizostavni lik u filmu je i Draženov stariji brat Aleksandar Petrović. Proslavljenog igrača i trenera Acu Tricu kao dječaka glumi Šibenčanin Lovre Tanfara.

image

Lovre Tanfara glumi mladog Acu Petrovića. Na slici u društvu mladog Dražena Tonka Stošića

Nikša Stipaničev/Cropix

‘‘Ekipa s filma je došla na jedan trening, tu su nas pogledali, slikali nas i rekli da će kroz par dana javiti tko će dobiti ulogu. Nakon par dana materi mi je došla poruka bi li glumio u filmu...", otkrio je Lovre Tanfara. 

Uloga odraslog Ace povjerena je talentiranom Pavlu Matušku, koji se stopio sa svojim likom.

image

Glumac Pavle Matuško utjelovio je odraslog Acu Tricu

Zeljko Puhovski/Cropix

‘‘Zaštitna slika na Whatsappu u obiteljskoj grupi je Aco s Draženom iza u pozadini‘‘, otkrio je za Novu TV Matuško. 

Draženovu djevojku Renatu odigrala je mlada riječka glumica Romina Tonković.

image

Glumica Romina Tonković koja je utjelovila veliku ljubav Dražena Petrovića, Šibenčanku Renatu na sinoćnjoj premijeri

Niksa Stipaničev/Cropix

‘‘Jako mi je pomogla Biserka Petrović i zajedno smo radile i na jeziku i na tekstu i glumački mi je pomogla. Nalazile smo se, prolazile replike, tako da je to bilo vrlo zanimljivo s glumačke strane i vrlo zanimljivo za mene kao osobu jer je ona stvarno predivna žena.‘‘, zaključila je Romina Tonković.

Dražen Petrović hodao je s Doris Dragović, a njegova velika ljubav bila je još jedna pjevačica. Evo tko je glumi u filmu

‘‘To je bila njegova najveća ljubav. Četiri, skoro pet godina su bili zajedno. Ona se udala za Šibenčanina, sina od prvog Draženovog trenera Škarice. On je odvjetnik‘‘, otkrila je Biserka Petrović. 

image

Danilo Šerbedžija, Biserka Petrović, Rade Šerbedžija i Romina Tonković

Niksa Stipaničev/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 20:09