Početak je tjedna i već je nastao kolaps? Niste stigli skuhati, nervozno na poslu gasite računalo i panično smišljate što ćete?
Donosimo recept s Dobre hrane, s kojim ćete za pola sata na stolu imati preukusno toplo jelo.
Sastojci:
500 g tjestenine
200 ml umaka od rajčice
2 para kobasica ili piletina
1 luk
3 režnja češnjaka
bosiljak
200 g mozzarelle
sol i papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte do pola.
Luk nasjeckajte na polumjesece i pirjajte na maslinovu ulju dok ne uvene. Dodajte piletinu ili kobasicu nasjeckanu na komadiće.
Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte češnjak, pirjajte još minutu pa dodajte umak od rajčice, bosiljak, prstohvat šećera, sol i papar. Ako koristite svježi bosiljak, dio ostavite za poslije.
Pustite da se umak zagrije, a zatim ga pomiješajte s tjesteninom...