Nema ukusnijeg i popularnijeg jela od - tjestenine, pogotovo onda kada žudite za brzim, ali izuzetno hranjivim i bogatim obrokom. Začinjena aromom svježih rajčica i obiljem rastopljene mozzarelle, zapečena tjestenina predstavlja idealno rješenje za one dane kada vam treba brza, ali ukusna opcija, i to ona gotova u 20 minuta!
Osim toga, bogatstvo okusa ovog jela je klasična kombinacija, koja se ne može nadmašiti. Rajčice i bosiljak savršeno se savršeno stapaju u slasni i kremasti umak s mozzarellom, idealnim za al dente tjesteninu, koja će najesti sve ukućane.
Priprema se uz minimalan trud, a rezultat je bogat i izdašan obrok, koji mogu pripremiti i početnici u kuhinji. Ako ste se zaželjeli tjestenine i talijanske kuhinje, evo što vam je sve potrebno za ovaj recept...
Zapečena tjestenina s mozzarellom
Sastojci:
4 šalice tjestenine
1-1/2 šalice naribane mozzarelle
1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
1-1/2 šalice umaka od rajčice, bez šećera
1/2 žličice soli
1/2 žličice papra
10 listića bosiljka natrganih na komadiće
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Laganim slojem spreja za kuhanje ili s malo ulja premažite dno i stranice posude za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke, osim bosiljka, i ubacite u posudu za pečenje.
Pecite 20 minuta, bez poklopca, ili dok jelo ne postane pjenušavo i dok se sir ne otopi.
Za kraj pospite svježim bosiljkom, nasjeckanim na sitno i uživajte u slasnom ručku!