Pašteta od artičoka
Kilogram artičoka očistite, skinite vršne tvrde dijelove listova, kao i vanjske tvrde listove. Mekani ostatak stavite u posudu, dodajte vodu, malo maslinova ulja, papar i sol. Kuhajte 30-ak minuta da omekšaju, uz povremeno dolijevanje vode. Kada listovi omekšaju, stavite ih u blender, dodajte parmezan, sok jednog limuna, dva režnja češnjaka i ulje, te dobro izblendajte. Po potrebi dodajite ulje dok se ne postigne konzistencija finog namaza. Stavite ga u posudicu, pa u hladnjak, a poslužite s toplim fetama kruha ili brusketama.
Proljetna juha
Dva krumpira izrežite na kockice, stavite u vodu i pustite da se kuha. Na kockice isjeckajte brokulu, cvjetaču, prokulice, mrkvu, tikvice te ih dodajte krumpiru kada malo omekša. Na ulju popržite nasitno narezanu slaninu ...
StoryEditorOCM
Hranaverdura za obid
Zdravo, jednostavno i jeftino: požurite na pazar, imamo šest sjajnih prijedloga za nedjeljni ručak
23. travnja 2017. - 12:41
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?