StoryEditorOCM
Hranadobar tek

Za nedjeljni ručak planirate i pečeni krumpir? Učinite ga još ukusnijim i hrskavijim dodavanjem samo jednog neobičnog sastojka

Piše PSD
26. rujna 2021. - 10:58
SD specijal Split, 150321. Janjeci kotleti sa pecenim pekarskim krumpirima i graskom zacinjen ruzmarinom koji je pripremila Ivona Bosancic Lasic, studentica 1. Godine akademije Aspira.Sasa Buric/Cropix

Nutricionistica Laura Ford iz Melbournea podijelila je na društvenim mrežama svoj trik za pripremu hrskavog i ukusnog pečenog krumpira, uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda. 

- Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi, koju je podijelio Daily Mail, a zatim Večernji list.

SASTOJCI

2 kg crvenog krumpira

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

Višenamjenski začin

Sol i papar

1 - 2 žlice meda (Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru)

 

PRIPREMA

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir.

Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.

Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. 

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. 

Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom.

Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. 

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.

Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

Uživajte!
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 00:41