StoryEditorOCM
HranaBACITE SE NA POSAO

Unesite dašak proljeća u ovu dugu zimu voćnom tortom! Donosimo jednostavan i vrhunski recept

Piše MOZAIK SD
25. siječnja 2023. - 14:01

Svima je već službeno dosadila zima i kreće razdoblje iščekivanja proljeća. Koji je bolji način da unesemo dašak svima omiljenog godišnjeg doba u naše domove - nego da teške i zasitne torte zamijenimo laganom i voćnom alternativom?

Priprema torte "voćna princeza" jako je lagana, a sladak i lagan okus teleportirat će vas u toplije dane kojima se nadamo i koje sanjamo, prenose Najbolji recepti.

Uživajte!

Sastojci:

Za koru:

- četiri jaja

- 75 g šećera

- 50 g gustina

- 50 g brašna

Za punjenje od kupina:

- 200 g zamrznutih kupina

- 100 g maskarpone sira

- jedan želatin u prahu

- četiri žlice šećera

- dva dl vrhnja za šlag

Punjenje od banana:

- tri banane

- 100 g maskarpone sira

- jedan želatin u prahu

- četiri žlice šećera

- dva dl vrhnja za šlag

Punjenje od jagoda:

- 200 g zamrznutih jagoda

- 100 g maskarpone sira

- jedan želatin u prahu

- četiri žlice šećera

- dva dl vrhnja za šlag

Dekoracija:

- tri dl vrhnja za šlag

Priprema:

Kora:

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i umutite čvrst snijeg. Postepeno dodajite 25 g šećera i mutite smjesu dok se ne otopi šećer. Odvojeno od ove smjese umutite žumanjke s 50 g šećera pa u njih dodajte prethodno dobiveni snijeg, polako miješajući.

U smjesu dodajte brašno i gustin i sve promiješajte kuhačom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje i u njega ulijte pripremljenu smjesu. Koru pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva. 

Voćna punjenja:

Odmrznite kupine i umutite ih sa šećerom koristeći štapni mikser. Želatin prelijte s četiri žlice vode i ostavite ga da nabubri. U njega zatim dodajte kupine sa šećerom i sve dobro promiješajte.

Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag, dodajte mu maskarpone sir i umutite sastojke mikserom. Sjedinite obje smjese polako miješajući i stavite ih u frižider. 

Punjenje od banana i jagoda pripremaju se na isti način, samo umjesto kupina koristite banane i odmrznute jagode. 

Slaganje torte:

Ohlađenu koru stavite u kalup za tortu i preko nje ravnomjerno nanesite punjenje od kupina. Preko njega ravno nanesite punjenje od banana, a zatim i jagoda. Slatko vrhnje umutite u čvrsti šlag i njime premažite tortu odozgo. Bočne stranice ne premazujte kako bi se vidjeli voćni slojevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 19:08