StoryEditorOCM
HranaSJAJNA SAVEZNICA

U deset dkg rajčice samo je 18 kalorija: donosimo recepte za petodnevnu dijetu kojom ćete sladiti nepca i mršavjeti. ‘Pome‘ još pucaju od zdravlja, reguliraju tlak i probavu

Piše M.P.
29. srpnja 2021. - 10:19

U rajčicama možemo uživati cijele godine, zahvaljujući pasiranim varijantama, pelatima, no prava je šteta ne iskoristiti ovo vrijeme, koje je njihovo pravo vrijeme, i uživati u što više jela čija je glavna zvijezda "poma".

Kad je rajčica u pitanju, jednoglasni su i gurmani i nutricionisti - lijep crveni plod u svakom je smislu pun pogodak!

Rajčica je moćan izvor vitamina C, a obiluje i vitaminima B skupine, bakrom, željezom, kalijem, natrijem, magnezijem, kalcijem...

Bogata je karotenoidima, a najpoznatiji među njima, likopen, iznimno je snažan antioksidans, zaslužan i za crvenu boju plodova.

Zbog vrijednih sastojaka, rajčica može smanjiti rizik obolijevanja od karcinoma, potiče izlučivanje vode iz organizma, dobro djeluje na srce i krvotok, regulira probavu, snižava krvni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 09:01