StoryEditorOCM
Hranagastro vikend

Tjedan dobre hrane: U City Centeru je vonjalo na bakalar, lignje, šalšu...

Piše PSD.
22. studenog 2015. - 21:46
City Center one u nedjelju je mirisao ma tradicionalna dalmatinska jela, a za čaroliju okusa i mirisa na završnici Tjedna dobre hrane u Splitu bili su zaslužni iskusni chefovi Ivek Boronjek i Marijo Cepek iz restorana "Kastel" zadarskog hotela "Bastion".

- Pripremamo vam dobra stara jela, ali na malo neuobičajen način. Vrijeme je uoči blagdana, zašto ne bismo krenuli s bakalarom, a za dobro jelo od bakalara morate imati – dobar bakalar! – nasmijao je Marijo publiku u City Centeru.

Bakalar se može pripremati na razne načine, a osnovni postulat uz kvalitetu ribe je i - namakanje u vodi.

"Najbolje je bakalar potapati četiri dana, naravno uz redovito mijenjanje vode, a zatim sijedi priprema s krumpirima, maslinovim uljem, solju, paprom, češnjakom...

Za blagdane, ali i svaki dan...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 05:36