Mađarska torta savršena je za ljetne dane jer nije teška ni preslatka, a kiselkaste višnje osvježavaju i razbuđuju nepce.
Potrebni sastojci:
2 jaja
130 grama šećera
50 grama brašna
50 grama kakao praha
200 grama višanja bez koštica
300 mililitara slatkog vrhnja
1 kesica želatina
200 grama krem sira
250 grama čokolade za kuhanje
30 mililitara ulja
Način pripreme:
Jaja razbijte u posudu za miješanje, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.
Prebacite tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. U lonac na štednjaku stavite želatinu i dolijte 50 mililitara vode. Kada smjesa provrije sklonite ...