StoryEditorOCM
HranaKAO NOV

Skupilo vam se starog, tvrdog kruha? Nemojte ga bacati, evo kako ga možete osvježiti

Piše Ana Dukić/ Živim
4. veljače 2023. - 08:30

Obavljanje tjedne, dvotjedne ili mjesečne nabavke navika je mnogih, ali to znači da nekada nećete stići pojesti cijelu štrucu kruha. Nakon dva, tri dana stajanja na vašem kuhinjskom pultu, on postaje tvrd kao kamen, piše Živim.

No, nema razloga da ga bacate. Umjesto toga, otkrili smo super trik za osvježavanje ustajale štruce kruha u dva laka koraka.

Kako osvježiti ustajalu štrucu kruha u samo nekoliko minuta?

Prema nedavnom videu na TikToku koji je objavila @thebeccamurray, za pretvaranje kruha tvrdog kao kamen u mekani nije potrebna magija. Umjesto toga, potrebna vam je voda i pećnica.

Video započinje tako što Becca potapa komad kruha pod mlazom vode, a zatim ga stišće kako bi bila sigurna da je potpuno mokar i da je vlaga prodrla u njegove pore. Zatim stavlja kruh u pećnicu zagrijanu na 90°C na pet minuta.

Murray je otkrila da je kruh još uvijek mokar nakon samo pet minuta pa ga je stavila u pećnicu na dodatnih 25 minuta - ukupno oko 30 minuta. Nakon otprilike pola sata u pećnici, pokazala je da je kruh mekan i topao. Što je najbolje, prema njezinim riječima, ponovno je imao okus svježe pečenog kruha, piše Živim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2023 13:22