1. Jednostavna juha s krumpirom i suhim šljivama
Krumpire oguliti, narezati na manje komade, staviti u kipuću zasoljenu vodu. Jedan narezati što sitnije kako bi u raskuhavanju dao potrebnu gustoću. Dodati suhe šljive narezane na manje komade, nastaviti kuhati dok se šljive posve ne smekšaju. Dodati bešamel, promiješati, uz kuhanje začiniti solju i paprom, vegetom, te žlicom maslinova ulja. Promiješati i skinuti s vatre.
2. Piletina nadjevena šljivama
File nalupati u foliji, šljive oprati, izvući košticu, prerezati na pola, te njima nadjenuti piletinu. Šnicele zarolati, krajeve uhvatiti čačkalicama ili zašiti. Posudu za pečenje namastiti, roladu također, te peći na 200 stupnjeva dok ne zarumeni. Nakon pečenja meso isjeći na tanke ploške.
3. Knedle sa šljivama
Krumpi...
Krumpire oguliti, narezati na manje komade, staviti u kipuću zasoljenu vodu. Jedan narezati što sitnije kako bi u raskuhavanju dao potrebnu gustoću. Dodati suhe šljive narezane na manje komade, nastaviti kuhati dok se šljive posve ne smekšaju. Dodati bešamel, promiješati, uz kuhanje začiniti solju i paprom, vegetom, te žlicom maslinova ulja. Promiješati i skinuti s vatre.
2. Piletina nadjevena šljivama
File nalupati u foliji, šljive oprati, izvući košticu, prerezati na pola, te njima nadjenuti piletinu. Šnicele zarolati, krajeve uhvatiti čačkalicama ili zašiti. Posudu za pečenje namastiti, roladu također, te peći na 200 stupnjeva dok ne zarumeni. Nakon pečenja meso isjeći na tanke ploške.
3. Knedle sa šljivama
Krumpi...