StoryEditorOCM
Hranasočne i moćne

Sedam najboljih slatkih i slanih jela sa šljivama

Piše PSD.
1. kolovoza 2015. - 18:17
1. Jednostavna juha s krumpirom i suhim šljivama

Krumpire oguliti, narezati na manje komade, staviti u kipuću zasoljenu vodu. Jedan narezati što sitnije kako bi u raskuhavanju dao potrebnu gustoću. Dodati suhe šljive narezane na manje komade, nastaviti kuhati dok se šljive posve ne smekšaju. Dodati bešamel, promiješati, uz kuhanje začiniti solju i paprom, vegetom, te žlicom maslinova ulja. Promiješati i skinuti s vatre.

2. Piletina nadjevena šljivama

File nalupati u foliji, šljive oprati, izvući košticu, prerezati na pola, te njima nadjenuti piletinu. Šnicele zarolati, krajeve uhvatiti čačkalicama ili zašiti. Posudu za pečenje namastiti, roladu također, te peći na 200 stupnjeva dok ne zarumeni. Nakon pečenja meso isjeći na tanke ploške.

3. Knedle sa šljivama



Krumpi...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 23:30