Suradnik Dobre hrane Zoran Šimunić Šime nabavio je recept za gulaš od hobotnice iz kultne konobe na Korčuli.
SASTOJCI:
njoki
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 550 g glatkog brašna
- na vrh noža naribanog muškatnog oraščića
- sol, papar
gulaš:
- 2 kg svježe očišćene hobotnice
- 2 kapule
- 3-4 režnja češnjaka
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- svežanj peršina
- 200 ml bijelog vina
- 150 g pelata
- sol, papar
PRIPREMA:
Prvo skuhajte hobotnicu s jednim do dva lista lovora, par režnjeva češnjaka te prstohvatom papra u zrnu. Kuhanu hobotnicu procijedite, sačuvajte dio tekućine. Narežite hobotnicu na manje komade. Ostavite sa strane pa izrežite kapulu i češnjak na sitno. Propirjajte luk, češnjak i dodajte hobotnicu. Dodajte pelate pa kada oni zakuhaju, dolijte vino. Sve ...