StoryEditor
Hranau elitnom društvu

Prestižna gastro priznanja: šest splitskih restorana dobilo Michelinovu preporuku, a dvije konobe oznaku Bib Gourmand

Piše PSD.
20. lipnja 2020. - 11:28

Splitski restorani Kadena, Zoi, Zrno Soli, Dvor, Konoba Trs i Jeny dobili su Michelinovu preporuku, a Konoba Trs i Konoba Škoj dobile su Michelinovu oznaku Bib Gourmand.

U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.

- Čestitam svim restoranima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su zavrijedili prestižna Michelinova priznanja. Ponosni smo što su vrhunski hrvatski restorani naši dugogodišnji partneri i što su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili mjesto u Michelinovom vodiču.

Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana.

U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije - rekla je Ivana Verunica, direktorica METRO centra u Splitu.

METRO je dugogodišnji partner Michelin vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. 

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2022 08:34