StoryEditor
HranaLJETNI HIT

Poznata glazbenica ovaj desert jela je na pozornici Coachelle pa zaludila svijet, imamo recept

Piše MOZAIK SD
1. srpnja 2022. - 19:23

Mango sticky rice svijetu je postao još poznatiji kada je tajlandska reperica Milli na pozornicu Coachelle donijela svoju zdjelicu, piše Dobra hrana.

Za mango sticky rice (za jednu osobu) trebat će vam:

1 šalica ljepljive riže (oko 200 g)

1 šalica kokosova mlijeka (oko 240 ml)

2-3 žlice šećera

¼ žličice soli

1-2 litre vode za kuhanje

jako zreli mango

Za umak:

¼ šalice kokosova mlijeka

prstohvat soli

¼ žličica gustina ili tapioke

Priprema:

Rižu najprije dobro isperite - voda u kojoj je ispirete mora biti potpuno čista. Prelijte je čistom vodom i pustite da stoji četiri sata ili više, pa i cijelu noć. Zatim u novu posudu dodajte vodu i pustite da zavrije. Rižu stavite u posudu za kuhanje na pari, nju stavite iznad vrele vode i kuhajte 20-30 minuta. Dok se riža kuha, napravite sirup od kokosa koji ćete dodati riži. Kokosovo mlijeko pomiješajte sa šećerom i malo soli i sve zajedno zagrijte. Pustite da se šećer otopi i svi sastojci povežu pa maknite s vatre. Za umak od kokosova mlijeka u posebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, sol i gustin ili tapioka brašno i dobro ih zagrijte. Kuhajte dok umak ne postane gust i maknite s vatre. Kada je riža gotovo kuhana (80-90%), premjestite je u zdjelu i dodajte kokosov sirup. Dobro pomiješajte i poklopite. Pustite da stoji 10-ak minuta kako bi upila sav sirup. Nakon deset minuta maknite poklopac i još jednom promiješajte. Desert poslužite tako da mango nasjeckate na kockice ili prutiće i poslužite uz rižu, a sve prelijete umakom od kokosova mlijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. kolovoz 2022 21:16