Mirisni i nadasve ukusni plodovi jagode na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem “upakiravati” u torte, slasne biskvite, kreme ili u zdjelicu sa žlicom tučenog šlaga. Mnoštvo je slastica kojima ova voćka daje glamurozan izgled, a još čarobniji okus. Jedna od njih je i krostata od jagoda, piše Dobra hrana.
ZA TIJESTO:
250 g glatkog brašna
125 g omekšalog maslaca
3 žumanjka
100 g šećera
korica jednog limuna
ZA KREMU:
400 ml mlijeka
4 žumanjka
100 g šećera
25 g glatkog brašna
ZA UKRAŠAVANJE:
500 g jagoda
1 vrećica preljeva za tortu s okusom jagode (12 g)
PRIPREMA:
U posudu stavite brašno i na kockice narezan omekšali maslac. Usitnite sastojke prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte ostale sastojke i umi...