StoryEditorOCM
HranaČAROBAN OKUS

Počela je sezona jagoda, pravo je vrijeme za spremanje krostate: bolji doručak ne možete ni zamisliti

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
12. svibnja 2022. - 07:30

Mirisni i nadasve ukusni plodovi jagode na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem “upakiravati” u torte, slasne biskvite, kreme ili u zdjelicu sa žlicom tučenog šlaga. Mnoštvo je slastica kojima ova voćka daje glamurozan izgled, a još čarobniji okus. Jedna od njih je i krostata od jagoda, piše Dobra hrana.

ZA TIJESTO:

250 g glatkog brašna

125 g omekšalog maslaca

3 žumanjka

100 g šećera

korica jednog limuna

ZA KREMU:

400 ml mlijeka

4 žumanjka

100 g šećera

25 g glatkog brašna

ZA UKRAŠAVANJE:

500 g jagoda

1 vrećica preljeva za tortu s okusom jagode (12 g)

PRIPREMA:

U posudu stavite brašno i na kockice narezan omekšali maslac. Usitnite sastojke prstima dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Dodajte ostale sastojke i umi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 12:10