Pripremite tjesteninu, sireve po želji, a ubaciti možete i kakav dodatan sastojak. Dobra ideja uvijek je malo slanine, savjetuje Dobra hrana.
Trebat će vam:
15 komada tjestenine u obliku školjke
500 g špinata
300 g ricotta sira
sol
muškatni oraščić
100 g naribane mozzarelle
2 češnja češnjaka
450 ml pirea od rajčica
100 ml povrtnog temeljca
žličica suhog origana
50 ml maslinovog ulja
150 g gauda sira
Priprema:
Špinat kratko blanširajte te ga narežite na tanke rezance. Stavite u veću posudu. Tjesteninu skuhajte do pola u puno vode posoljene po želji.
Špinatu dodajte ricotta sir, sol, papar, muškatni oraščić, naribanu mozzarellu, naribani češnjak i origano. Sve dobro promiješajte.
Dno tave obložite maslinovim uljem. Ulijte pire od rajčice i ravnomjerno ga rasporedite po tavi. T...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....